Již druhým rokem dělávám domácí přesnídávku ze sezónního ovoce. Vloni jsem dělala pouze jablečnou, ale letos jsem přidala i jahody. Přesnídávka dcerce velmi chutná a tak se s vámi podělím o recept.

Budete potřebovat:

2,5 kg oloupaných a jadřinců zbavených jablíček

2,5 kg jahod

2,5 l vody

2 vanilkové pudingy

300-350 g cukru

Ovoce dáme do většího hrnce, zalijeme 2 litry vody, přidáme cukr a necháme pomalu „rozvařit“. Když začne ovoce probublávat. Odstavíme, tyčovým mixerem rozmixujeme. Přivedeme k varu a přidáme pudingy rozkvrdlané v 0,5 l vody. Až přesnídávka zhoustne,odstavíme. Naplníme skleničky a sterilujeme cca 20 minut.

Dobrou chuť malým i velkým jedlíkům…