Rozhodli jste se zbavit přebytečných kilogramů a přemýšlíte nad tím, jaká dieta vám zaručeně pomůže? A co třeba proteinová dieta?

Proteinová nebo také ketodieta

Tento způsob stravování se skrývá hned pod několika různými pojmy – ketodieta, dieta ketogenní či bílkovinná. Jedná se však vždy o stejný způsob stravování.

Principem této diety je vyšší obsah kvalitních bílkovin a tuků ve stravě a snížení příjmu sacharidů. Pokud si vhodně upravíte jídelníček podle těchto dvou hledisek, dostane se vaše tělo do stavu, který se nazývá ketóza. Tělo čerpá energii ze svých tukových zásob, dochází ke spalování tuků, ale svalová hmota zůstává zachovaná a to díky velkému obsahu bílkovin ve stravě.

Pokud chcete, aby byla keto dieta účinná, je potřeba konzumovat nejen vhodné potraviny, ale také jíst pravidelně a to 5x denně. První jídlo by mělo být do jedné hodiny od probuzení a poslední pak 2-3 hodiny před tím, než jdete spát. Velmi důležitý je i pitný režim. Mezi ideální tekutiny patří neochucená voda, může být z kohoutku či minerální, bylinné, zelené nebo černé čaje.

Obraťte se na odborníky

Pokud si nejste jisti, jakým způsobem ketodietu připravovat, obraťte se na odborníky ze společnosti It‘s my life. Můžete využít služby výživových poradců, prohlédnout si jídelníček, který se nachází na stránkách společnosti a dokonce si můžete také objednat celou řadu jídel či výhodných balíčků. Balíčky jsou sestavovány tak, aby vyhovovaly principům jednotlivých fází diety a zároveň nabídly kompletní plnohodnotná jídla pro celý den. Příprava je velmi snadná a nezabere mnoho času. Pro jejich přípravu se nevyužívají žádné druhy konzervantů ani umělých sladidel.

Společnost spolupracuje s odborníky z řad lékařů, díky čemuž je snižováno i riziko jakýchkoli zdravotních obtíží.