Online kasino bez dokumentů 2023

  1. Jaká Je Výplatní Struktura V Book Of Dead: Takže to již není překážka, nyní můžete sázet ze zařízení, které máte po ruce
  2. Bezpečnostní Funkce V Sweet Bonanza - Budete odměněni 8 otočeními
  3. Funkce Bubnování V Jammin Jars: Nicméně, výherní automaty v reálném čase jsou zábavné a mohou nabídnout osvěžující přestávku od některých slavnějších poskytovatelů

Online kasino s body zdarma bez vkladu

Jaké Typy Sázek Lze Uzavírat Ve Hře Narcos
Peníze, které vyměníte za body, budou připsány na váš účet jako bonus pouze s požadavkem na sázení 10x
Nejlepší Polská Online Kasina Současnosti Big Bamboo
Ale naštěstí existuje několik speciálních symbolů, které zachrání den
Jak již bylo řečeno, Bruce Lee wild ikona je také nejlepší platební symbol v tomto non-progresivní pokie

Kasino aplikace pro skutečné peníze 2023

40 Super Hot Divoké Symboly
Online kasino realm hostí různé herní kategorie, a Mazooma je investován hlavně do růstu her s jedním výherním automatem
Cascade Effect A Ante Bet Ve Slotu Book Of Shadows
Další na seznamu je Silver Sands, jedno z nejlepších jihoafrických kasin, které jsou v současné době v provozu
Cashpot Jackpoty V Automatu Tombstone Rip

Tento pokrm je typicky italskou specialitou, která si však svou oblibu získala i v celé řadě dalších zemí (Švýcarsko, Španělsko, Řecko).

Asi se ptáte, proč právě „skoč do pusy“. Vysvětlení je velice jednoduché – slovo saltimbocca vzniklo spojením italských slov – „saltáre“ = skákat a „in bocca“ = do pusy. Jsou to vlastně takové lahodné, masové jednohubky.

A co se tedy skrývá za pokrm pod tímto netypickým názvem? Jsou to telecí řízečky s parmskou šunkou a šalvějí, na kterých si pochutná každý jazýček.

Ingredience na recept:

Pokud si chcete tento pokrm vyzkoušet i vy, připravte si telecí maso (většinou je to kotleta), někdo jej nahrazuje masem kuřecím nebo vepřovým, ale to už není ten pravý recept. Další suroviny jsou šunka – parmská nebo prosciutto, lístky šalvěje, víno Marsala, máslo, mouka a sůl.

Telecí maso má nepatrný obsah tuku, je dobře stravitelné a je vhodné i pro přípravu pokrmů dietních či dětských. Vzhledem k tomu, že je velmi jemné, mělo by projít co nejšetrnější tepelnou úpravou.

Prosciutto též pršut je druh sušené vepřové šunky, jejíž původ je opět v Itálii. Její výroba je časově náročná, neboť proces sušení probíhá po dobu několika měsíců někdy i let.

Parmská šunka je druh pršutu pocházejíc přímo z oblasti poblíž italského města Parma.

Víno Marsala je slavné sicilské víno. Vzhledem k různorodosti stylů se často stává jednou z ingrediencí kulinářských výrobků.

Šalvěj je silně aromatická rostlinka, jejíž čerstvé či sušené listy se používají k dochucování různých pokrmů. Výborně dochutí právě i telecí maso, z nějž je připravována naše specialita.

Jak na pokrm?

Nejtradičnější recept je asi Saltimbocca alla Romana, který má svůj původ ve městě Brescia v severní Lombardii.

Oblast Lombardie se nachází v severozápadní části Itálie a rozkládá se od Alp až k údolí řeky Pád.

Pokrm se připravuje z telecího masa, na nějž je položen plátek parmské šunky nebo prosciutta se šalvějí a buďto se osmahne jako plátek nebo se smotá do ruličky a marinuje se. Tady jsou zase různé varianty – někdo marinuje ve slané vodě, někdo v olivovém oleji či víně. Někdo jej ještě dozdobuje kapary.

Kapary se vyrábějí z nerozvinutých poupat květů keře kapara trnitá. Nakládají se do soli či solného nálevu, případně do solného nálevu dochuceného vinným octem (vyrábí se z vína).

Hotové maso se na závěr přelévá omáčkou, která se připraví ze směsi másla a vína Marsala.

Zaručeně ten pravý recept:

Telecí svíčkovou nakrájíme na tenké plátky, které jemně rozklepeme. Na jednotlivé plátky položíme půl plátku parmské šunky, lístek šalvěje a všechno spíchneme párátkem. Takto připravené plátky masa zprudka osmahneme na rozehřátém másle po obou stranách. Začínáme stranou, kde je šalvěj a šunka. Druhou stranu lehce osolíme. Jakmile je maso opečené z obou stran, podlijeme jej vínem a zahříváme, dokud se víno téměř nevypaří. Odstavíme, zbavíme párátek a můžeme podávat se zeleninovou přílohou, ideální je orestovaný špenát či hrášek.

Další varianty příloh grilované plátky rajčat a stonky chřestu, variace brambor, těstoviny, rýže tmavé pečivo nebo vařená brokolice.

Variace

Plátky můžete před smažením obalit v mouce, namísto šunky použít italský špek nebo plátek stočit do závitku.

Pokud se rozhodnete použít vepřové maso, vhodné jsou kotlety. Pokrm se dát rovněž připravovat z masa jeleního (roštěná).

Víno nemusí být jen Marsala, ale jakýkoli suchý druh.

Tip: Prohlédněte si náš magazín o zvířatech.