Jarní úklid klepe na dveře a “pořádkování” v kuchyni často tvoří jeho zásadní část. Zamotala se vám z představy všech povinností spojených s jarním úklidem hlava? Nebojte se, máme pro vás pár tipů, jak se nesedřít z kůže.

Základem je úklid nejprve naplánovat – sepište si, kde začnete a kde chcete skončit, co je třeba udělat a kolik na to máte času. Když máte jasno v tom, co, jak a v jakém pořadí budete dělat, půjde vám to lépe, rychleji a efektivně.
Tip: Začněte tou nejméně oblíbenou činností a pak už to zvládnete levou zadní.

TIP: V případě zájmu o mostové jeřáby se obraťte na firmu Ganas.

Neházejte si klacky pod nohy

Během úklidu se nerozptylujte, neprohlížejte si časopisy, fotky a přestaňte na chvíli kontrolovat příchozí poštu a statusy na sociálních sítích. I televize je “nebezpečný” faktor odlákání pozornosti. Jako ideální k úklidu vychází poslech hudby.

Přizvěte si k úklidu pomocníky

Uklízet nepořádek za víc lidí vám dá často pěkně zabrat. Neostýchejte se a řekněte si o pomoc! Ať jsou to děti nebo manžel – delegujte! Stačí přiložit ruku k dílu a jejich malá pomoc bude pro vás velkým usnadněním při úklidu.

Mějte při ruce ty správné pomocníky

Univerzální a účinné čisticí prostředky zajistí, že s úklidem nestrávíte celou věčnost. Vyberte uklízecí pomůcky a prostředky, na které se můžete spolehnout. Pohodlné jsou zejména ty multifunkční, třeba z řady Fixinela. Pro ovládnutí prachu, špíny nebo mastnoty využijete například pěnovou Fixinelu, která je ideální právě pro použití v kuchyni.

Nemrhejte časem kvůli zbytečnostem – netrapte se zbytečně leštěním detailů a drobností, ty žádná návštěva zkoumat nebude a ostatní v domácnosti to neocení.

5 krizových míst vaší kuchyně:

Sporák – umývejte ho po každém vaření, vyhnete se tak připáleninám, jejichž odstraňování vám zabere spoustu času.

Dřez – nádobí neshromažďujte ve dřezu, ale pusťte se do něj rovnou. Pokud máte myčku, expedujte špinavé nádobí rovnou tam.

Varná deska – na sklokeramické a nerezové varné desky použijte speciální čisticí přípravky ve spreji, urychlíte a usnadníte tak čištění.

Houbičky – bakterie se s oblibou drží především v houbičkách, houbových utěrkách a hadrech na nádobí. Protože většina z nás používá houbičku nejen na nádobí, ale také na další kuchyňské plochy, roznášíme si tak bakterie do širokého prostoru. Proto houbičku pravidelně měňte nebo si jich pořídit více – ke každému účelu jinou.

Tip na závěr: Berte jarní úklid tak, jak zvládnete a podle toho, kolik máte času a energie. Jaro přijde i bez toho, zda máte stoprocentně uklizeno 🙂